Hoe je je Circulatiepomp kunt Vervangen

Als je problemen hebt met je circulatiepomp en hebt besloten om deze te vervangen, hebben we een stapsgewijze handleiding samengesteld om je vertrouwen te geven bij het uitvoeren van de vervanging.

Opmerking: Voordat je begint, is het cruciaal om zowel de stroom- als watervoorziening uit te schakelen voor je veiligheid. Zorg ervoor dat de persoon die de vervanging uitvoert, gekwalificeerd is om met elektrisch werk om te gaan.

Hoewel niet alle installaties identiek zijn, zouden de volgende stappen een algemene richtlijn moeten bieden. Er zijn veel fabrikanten van circulatiepompen; enkele van de grootste zijn Grundfos en Wilo.

Geschatte tijd: 1 uur

Benodigde gereedschappen: Pijpsleutel (2), kruiskopschroevendraaier, draadknippers.

Stap 1: Begin met het lokaliseren van de huidige locatie van je circulatiepomp.

Als er isolatiekleppen zijn, hoef je het systeem niet leeg te laten lopen.

Stap 2: Zodra je de circulatiepomp hebt gevonden, is het een goed idee om deze te inspecteren voordat je deze verwijdert. Als je nog geen vervangend onderdeel hebt gekocht, meet dan de bestaande circulatiepomp zorgvuldig op, noteer het merk en de instellingen. Maak foto's van de elektrische draden en verbindingen om je te helpen bij de nieuwe installatie.

Stap 3: Zoals aan het begin vermeld maar het is het benadrukken waard, is het essentieel om de stroom uit te schakelen voordat je met de vervanging begint. Vervang nooit een circulatiepomp terwijl de stroom is ingeschakeld, omdat deze op elektriciteit werkt. Het uitschakelen van de stroom is eenvoudig en gebeurt op het elektriciteitspaneel of de zekeringkast van je eigendom.

Stap 4: Nadat je hebt gecontroleerd of de stroom is uitgeschakeld, is de volgende stap om de isolatiekleppen (indien aanwezig) op de circulatiepomp af te sluiten om de watertoevoer te stoppen. Je kunt de kleppen met de hand of met een sleutel afsluiten. Als de oude circulatiepomp geen isolatiekleppen heeft, moet je het verwarmingssysteem leeg laten lopen voordat je de pomp kunt verwijderen.

Stap 5: Zodra de kleppen zijn gesloten of het verwarmingssysteem is leeggelopen, is het tijd om de moeren die de circulatiepomp op zijn plaats houden, los te draaien. Draai de moeren tegen de klok in en verwijder vervolgens de oude pomp. Let op hoe de elektrische kabels zijn aangesloten, meestal een bruine, blauwe en geel/groene kabel.

Stap 6: Vervang de bestaande pakkingen (2, één bij elke aansluiting) door nieuwe. Plaats vervolgens de nieuwe circulatiepomp op zijn plaats en zorg ervoor dat deze goed afsluit. Je kunt een snelle lektest uitvoeren door de kleppen te openen en mogelijk de druk opnieuw in te stellen.

Stap 7: Sluit nu de circulatiepomp opnieuw aan, raadpleeg de foto's die je in stap 2 hebt genomen. Sluit de elektrische draden op dezelfde manier aan als je ze hebt losgekoppeld. Als de circulatiepomp nat is geworden, is het cruciaal om deze grondig te drogen.

Stap 8: Zet de stroom weer aan en start je verwarmingssysteem door de thermostaat aan te passen. Zodra het verwarmingssysteem draait, controleer dan op eventuele waterlekken of druppels van de nieuwe circulatiepomp.

Je nieuwe circulatiepomp zit nu op zijn plaats. Goed gedaan!

Afrekenen (0)

Select Country

It looks like you're from !

We suggest to you go to our localized store:

Suggestion

Or select manually: